2016-2017 tanév

 

Ballagás

2017.május 5.

Képek a ballagásról >>>>A „szakmák éjszakáján” változatos és érdekes programokon vettek részt a látogatók és tanulóink

Már hagyomány, hogy a szakképző iskolák megrendezik a SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA szakmai programot, amelynek keretében segíteni szeretnénk azoknak a diákoknak és szüleiknek, akik a pályaválasztás előtt állnak. Különösen ajánljuk az iskolánkat a 6. és 7. osztályos diákoknak és szüleiknek.

Játékos interaktív program keretében ismerhetik meg az építészet, építőipar különböző szakmáit, a szakmai tevékenység keretében alkalmazott eszközöket és anyagokat. Megismerhetik tanárainkat, oktatóinkat és a gyakorlóhely körülményeit, feltételrendszereit, amelynek keretében a jövő szakemberei elsajátíthatják a szakma fogásait. A programon kérdéseket lehet feltenni a tanároknak, oktatóknak, valamint a szakmai program bemutatásában résztvevő diákoknak.Tudásbajnokság döntője

2017. április 19.

A BKSZC Ybl Miklós Építőipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által elindított és már hagyománnyá formálódott tudásbajnoksága a 2016-17 tanévben átlépte az iskola határait. A programba bekapcsolódtak a Centrum tagintézményei is. Az egész tanéven át zajló verseny döntőjére 2017.április 19-én került sor Ybl Miklós Építőipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

A döntőn 3-3 fős csapattal képviseltette magát a MÁNDY IVÁN, az ERZSÉBET KIRÁLYNÉ, A POGÁNY FRIGYES, A SCHULEK FRIGYES és az YBL MIKLÓS iskolák.

A verseny védnökei Tóth Antal a Szobafestő Mázoló és Tapétázó Országos Ipartestületének elnöke és Valló Péter a Budapesti Komplex SZC főigazgatója voltak.

A verseny izgalmas és hangulatos volt. A közönség soraiban jelen voltak az Ybl és társiskolák tanárai, diákjai.

Az 1-3 helyezett csapatok tagjai értékes tárgyjutalom és oklevél, a rangos helyezést el nem érők pedig oklevél és ajándékutalvány elismerésben részesültek. A BKSZC nevében a díjakat Valló Péter főigazgató adta át. Tóth Antal a Szobafestő, Mázoló és Tapétázó Országos Ipartestületének elnöke az ipartestület képviseletében okleveleket és érmeket adományozott.

A 2016-17 tanév TUDÁSBAJNOKA A SCHULEK FRIGYES SZAKGIMNÁZIUM CSAPATA LETT. GRATULÁLUNK!

Az iskolánk csapata az V. helyen végzett. Nekik is jár a gratuláció.Április 11-én ismét vetélkedővel emlékeztünk a költészet napjára. Gratulálunk a győzteseknek, a 10.A osztály csapatának!Tanulóink a Saint Goben cégnél

A Habitat for Humanity Magyarország igyekszik segíteni a hajléktalan emberek lakhatáshoz jutásához. Programjának támogatója a Saint Goben Initiatives alapítvány.

A Saint Goben Construction Products Hungary Kft. képviselője megkereste iskolánkat, hogy a XV. kerületben lévő, 2 lakásfelújításban tanulóink vegyenek részt. A tanév során 12 tanuló dolgozott a programban, amellyel segítették a második esély keretében, rászoruló többgyermekes családok lakhatáshoz jutását.

Tevékenységük során új technológiákat, anyagokat ismerhettek meg. A munkák befejezése után 5 festő tanuló, 3 ács tanuló és 4 kőműves és hidegburkoló tanuló elismerő oklevélben részesült.

http://www.habitat.hu/terepi-program/1Az 1848-1849-es szabadságharcra és forradalomra emlékeztünk

A műsort a 9. A osztály adta elő. Felkészítő tanár Deákné Sütő Györgyi volt.A MŰCSARNOKBAN JÁRTUNK

9. A osztály  2017.03.10.Az első megmérettetés

1/9.B osztály szintvizsgája

Képek >>>>Diákjaink komoly feladatokat gyakorolnak az órákon jó hangulatban

2017. januárSzalagavató

2016. december 16.

Képek a szalagavatóról>>>>Megemlékezés 1956-os forradalom kitöréséről és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásáról11. A osztály a Kutatók éjszakáján

2016. szeptember 30.-án a „Kutatók éjszakája” program keretében részt vettünk a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar egyik programján. Pénteken délután 14:00 -18:00- ig került megrendezésre az „Építsünk tésztából” – tésztaszerkezetek építése program.

Egyetemista diákok bemutatója után a résztvevő csoportok megkapták a szükséges eszközöket: 3 csomag spagetti tészta, ragasztó pisztoly, olló, alátét papírok. Megkezdtük az építést. Jól jött az egyetemisták tanácsa, mert ilyen feladatot még nem csináltunk. Hidat készítettünk, a Déli összekötő vasúti híd volt a minta.

A hangulat nagyon jó volt, jól éreztük magunkat! Egyszer-egyszer eltörtek a tészta rudak, és újból kezdtük az építést. Mire elkészültünk, megéheztünk, és jól esett a szendvics, amivel a szervezők megkínáltak, és a pizza, amit Dani anyukája hozott.

Amíg a zsűri értékelte a kész munkákat, addig pihentünk. Az eredményhirdetés szerint a mi építményünk az első helyezett! Boldogan fogtunk kezet a dékán úrral, és vettük át az ajándékokat. Azt gondoljuk, a következő alkalommal is szívesen részt veszünk ilyen érdekes rendezvényen.
Tanulók: Dániel Előd, Drapály Imre, Kalmár Konstantin, Petró Dániel, Szabó Orsolya, Zsiga Gergő.
Kísérő tanárok: László Tamásné osztályfőnök, Velencei Ildikó szaktanár

Képek >>>>Iskolánk diákjai részt vettek a NOE rendezvényén.

2016.09.17.2015-2016 TANÉV ESEMÉNYEI2014-2015 TANÉV ESEMÉNYEI2013-2014 tanév

XX. Nemzetközi Építész Diákkonferencia

2014. április 25-27. Losonc

A konferencia EU program keretében valósult meg, melynek része, hogy a résztvevő iskolák feltegyék honlapjukra a program leírását.

 

Várjuk az észrevételeiket, ötleteiket honlapunkkal kapcsolatban!   kujbuss@ybleszi.hu