Gyárlátogatás

2014. május 13.

A program egész napos volt, ebben a tanévben 2014. május 13.-án a 10. osztályos tanulókkal kerestük fel a gyárat.
A délelőtti időszakban vendéglátónk, Csáki Csaba megismertetett bennünket a gyár történetével és termékeivel. A bevezető után sétát tettünk a gyárban, megtekintettük a beérkező alapanyagok tárolásától a kész termékek raktározásáig zajló folyamatokat. A teljesen gépesített, automatizált gyárban védőruhát, védőszemüveget, füldugót kellett viselnünk.


Ezután az étteremben finom ebédet kaptunk, majd visszatértünk a Festőakadémia épületébe.


A Festőakadémia azon festők számára biztosítja a képzést, akik fontosnak tartják a minőségi termékekkel való munkavégzést, valamint folyamatosan fejleszteni szeretnék elméleti és gyakorlati tudásukat, hogy megrendelőik otthonát/épületeit a legmodernebb technikákkal tudják kivitelezni.


A Trilak Festőakadémia elvégzése a festő számára biztosítja  a legújabb festési technikák és irányzatok elsajátítását és magabiztos alkalmazását. A konferenciasorozat 3 modult foglal magába, melyek alapos és professzionális tudásanyagot adnak a szakembereknek. Tanulóink a bronz fokozat témái közül két témakört sajátítottak el:

  • Új technikák a beltéri falfestésben, problémás felületek kezelése
  • Alap dekorációs technikák

Az alkalmazott anyagokkal a gyakorlati munkahelyeiken eddig még nem találkoztak:

  • Héra DESIGN metálhatású belső falfesték ezüst és arany színben
  • Héra DESIGN effekthatású belső falfesték különböző színekben

 

A technikákat gipszkarton lapokon alkalmazták, melyeket a program végén hazavihettek. Tanulóink többsége 3-4 mintatáblát is készített.


Ugyanitt találkoztak azzal a két fiatallal, aki a festő szakmában képviselni fogja hazánkat az EuroSkills és a WorldSkills versenyen. Mindkettőjük kemény, fegyelmezett munkával készül a nagy megmérettetésre.


Köszönetet mondunk Horváth Józsefnek, aki a Festőakadémia vezetője, valamint Csáki Csabának, aki a tartalmas, változatos rendezvényt szervezte és megtartotta.

A tanulókat elkísérte Moór Margit tanárnő.