SZC logo

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

OM kód: 203032/017 | 1149 Budapest, Várna utca 21/B.

Intézmény logo

Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokYbleszi levelezésKRÉTA

Leendő tanulóinknak

Leendő tanulóinknak

Kedves Érdeklődők! 

Örömünkre szolgál, hogy érdeklődik iskolánk, a BKSZC Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola iránt. Iskolánk, mely immár több mint hat évtizede a főváros, és a régió egyik legjelentősebb építőipari képzéssel foglalkozó intézménye, a 2022/23-es tanévre is várja az építőipari szakmák iránt érdeklődő tanulókat. Iskolánkban két típusú képzés közül választhatnak a diákok. A lehetőségeik a technikumra és a szakképzésre terjednek ki. Megfelelő számú jelentkező esetén, a szakmajegyzék szerinti 16 építőipari szakmában indíthatunk képzést (4 technikumi és 12 szakképző iskolai szakmában).

A JELENTKEZÉS MENETE NYOLCADIKOSOKNAK

Iskolánk központi felvételi vizsgát nem tart, a korábbi tanulmányi eredmények alapján számított pontszámokat vesszük figyelembe. A 8. évfolyamos diákok esetében a jelentkezési lapok, illetve az összes megjelölt iskolát és tanulmányi területet tartalmazó tanulói adatlap kitöltését az általános iskola intézi. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy iskolánkban nincs sem írásbeli, sem szóbeli vizsga. A diákokat a 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi érdemjegyei alapján rangsoroljunk. Március hónap közepére a jelentkezőkről elkészül egy ideiglenes lista, egy ideiglenes rangsor.  Ezután a szülőknek, gyerekeknek van még lehetőségük jelentkezési sorrendjük módosítására. A végleges eredmények az Oktatási Hivatal határideje szerint 2022. április 30-ig kerülnek nyilvánosságra. Ezután postai úton értesítjük a szülőket és a tanulók iskoláit az eredményekről. 

JELENTKEZÉS ESTI ÉS NAPPALI KÉPZÉSEINKRE 

Iskolánk több lehetőséget kínál a tanulni vágyóknak; szakképzés, technikum és érettségi felkészítő is választható.

Szakképzés:

Szakképzés esetén lehetőség van nappali, illetve esti tagozat kiválasztására. A jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva tölthető le

Jelentkezési lap szakképzésre

Technikum:

A technikumi képzések szintén két formában, esti illetve nappali tagozaton folynak.

Nappali tagozatra az építőipari érettségi után lehet jelentkezni, a képzési idő 1 év.

Jelentkezési lap technikum nappali

Esti tagozaton a képzési idő 2 év. A tanórák látogatása munka mellett is lehetséges, az esti órákban kerülnek megtartásra.

Jelentkezési lap technikum esti

A jelentkezési határidő: 2022. szeptember 5.

Érettségi felkészítő:

Az érettségi felkészítő nappali tagozaton zajlik. A képzési idő 2 év. Bármilyen szakma elsajátítása után van lehetőség az érettségi felkészítő osztályba való jelentkezésre.

Jelentkezési lap érettségi felkészítő nappali

A jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31. 

A megfelelő képzési forma kiválasztása után, a kitöltött, aláírt jelentkezési lapot és a bizonyítványok másolatát kérjük megküldeni postai úton a 1149 Budapest, Várna utca 21/B. címre, vagy elektronikusan a info@ybleszi.hu e-mailre.

Emellett a jelentkezni a honlapunkon keresztül is lehetséges. A Képzéseink, Felnőttek szakmai oktatása menüpontoknál a szakmát kiválasztva, majd az előjelentkezés gombra kattintva a megfelelő adatok megadása után lehet a jelentkezést véglegesíteni. 

Bővebb információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:

Telefon: 06-1-363 7459/ 8626 mellék
E-mail: info@ybleszi.hu


Partnereink

SZC logo

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum


Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola

1149 Budapest, Várna utca 21/B.

Telefon: +36 (1) 363 7459

E-mail: info@ybleszi.hu

OM azonosító: 203032/017


2024Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola