SZC logo

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

OM kód: 203032/017 | 1149 Budapest, Várna utca 21/B.

Intézmény logo

Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokYbleszi levelezésKRÉTA

Szakmai program

Iskolánk pedagógiai alapelveinek, nevelési koncepciójának meghatározása során az alábbi meghatározásokat tekintjük elsődlegesnek:

„A nevelés az a tevékenység, amellyel valakik (alapesetben: a felnőttek) úgy kívánnak hatni másokra (alapesetben a felnövekvőkre), hogy azok optimálisan fejlődjenek, megerősöd- jenek abban, amit a nevelőik kívánatosnak tartanak, és maradandóan változzanak meg mind- abban, ami a nevelőik szerint nem kívánatos”. (Zrinszky László)

„A nevelés lényege az értékközvetítés vagy értékteremtés.” (Bábosik István)

Ezen meghatározások kivétel nélkül köthetők a nevelésről megfogalmazott tudományos és hétköznapi elgondolásokhoz.

A nevelés alapvető szerepet tölt be az általunk hatékonynak vélt szakképző iskola tevékenységében. Osztjuk azt a szakmai vélekedést, mely szerint a legfőbb pedagógiai, nevelési érték az egyén konstruktív életvezetése, mely szociálisan értékes, de egyénileg is eredményes. Úgy gondoljuk, hogy a pedagógiai tevékenység által kialakított konstruktív életvezetés az egyik legfontosabb emberi érték, mely magában foglalja az általunk fontosnak és átadandónak tekintett értékkomponenseket. A pedagógiai küldetésnek tekintjük tehát, hogy tanulóinkban az iskolai nevelés során kialakítsuk azt a konstruktív magatartás- és tevékenységrepertoárt, mely elősegítheti konstruktív életvezetésük megalapozását, és leépítsük azokat a tényezőket, melyek destruktív életvezetés kialakulásához vezethetnek.

Szakmai programunk ezen gondolatfoszlányok mentén alakítottuk ki, melyben részletekbe menően olvasható iskolánk nevelési, oktatási, képzési és egészségfejlesztési programja.

    YBLESZI_szakmai program.pdf

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum


Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola

1149 Budapest, Várna utca 21/B.

Telefon: +36 (1) 363 7459

E-mail: info@ybleszi.hu

OM azonosító: 203032/017


2024Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola